IPL Defintief Ontharen

sPTF+ gebruikt de nieuwste technologie voor flitstherapie. Deze technologie wordt aanbevolen door de huidige internationale medische en esthetische industrie. Geselecteerde kleuren werken in op huidproblemen zonder hierbij de huid te beschadigen.

PTF-technologie, dat een verbetering is van IPL, combineert lichtenergie met warmte-energie om een maximaal effect te bereiken. Het is een veilige en effectieve behandeling voor ontharen.

Met de sPTF IPL + flits is bewezen om duurzaam af te rekenen met overbeharing.

Haren die veel pigment bevatten (zwarte/ donker bruine haren) kunnen definitief verwijderd worden door middel van IPL ontharing. Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 90% verminderd. Vrijwel alle lichaamsdelen, zoals het gezicht, bikinilijn, benen, armen, rug en oksels kunnen met IPL therapie worden behandeld.

Eindelijk een echte oplossing voor een voortdurend probleem.

Hoeveel behandelingen?

De groeicyclus van het haar bestaat uit drie fases:

 • Groeifase (de anagene fase)
 • Regressieve fase (de catagene fase/overgangsfase)
 • De rustfase (de telogene fase)

De IPL flitsen zijn het meest actief op de haren welke in de groeifase zitten. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zitten zijn er meerdere behandelingen nodig. Een nieuwe behandeling kan pas plaatsvinden wanneer het haar de groeifase heeft bereikt.

Tussen de behandelingen wordt een tussenpoos van 4 tot 6 weken aan- gehouden. Gemiddeld zijn er 5 tot 10 behandelingen nodig voor een goed eindresultaat.
De behandeling is niet geheel pijnloos. In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkend gevoel ervaren. Na afloop van de behandeling kan de huid wat roder van kleur zijn. Dit verdwijnt weer 12 tot 24 uur na de behandeling.

Afhankelijk van het te behandelen gebied, ras of erfelijkheid zijn er 6-8 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een periode van ca. 6-8 weken. Dit heeft alles te maken met de groeicyclus van de haar. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase behandeld worden. Voor behandeling met de IPL is het noodzakelijk dat de huid niet te bruin is. Vandaar dat voor en na de behandeling blootstelling aan zonlicht vermeden dient te worden.

Prijslijst

 • IPL Bovenlip € 29,00
 • IPL Bovenlip en kin € 35,00
 • IPL Oksels € 45,00
 • IPL Bikinilijn(gehele zone) € 45,00
 • IPL Onderbenen € 99,00
 • IPL Bovenbenen € 99,00

 

Pakket ACTIE PAKKET

 • Bovenlip+kin 10 behandelingen normaal € 350,- nu voor € 250,-
 • Bikinilijn+oksels 10 behandelingen normaal € 900,- nu voor € 750,-
 • Onderbenen+knie 10 behandelingen normaal € 999,- nu voor € 600,-

*Pakketaanbieding geschiedt de betaling in een keer.

 

Meest gestelde vragen IPL Ontharen

IPL moet minimaal 5-10 keer herhaalt worden om ongewenste haren te verwijderen. Afhankelijk van het gebied ga je om de 4-6 weken flitsen. De tijdsduur per IPL behandeling varieert van 10 minuten voor bijvoorbeeld een bovenlip tot 1 uur voor bijvoorbeeld onder- of bovenbenen.

Een IPL behandeling is ideaal voor mensen met donkere haren en een lichte huid. Als het kleurverschil tussen huid en haar klein is dan neemt het aantal behandelingen toe, maar er kan wel veilig geflitst worden met de IPL. Dit geldt voor een donkere huid met donkere haren en een lichte huid met lichte haren. Hierdoor zijn blonde of grijze haren moeilijk of niet te verwijderen met de IPL methode.

Minimaal 4 weken voor de eerste behandeling maar nog liever 6 weken voor de eerste IPL behandeling mag je de haren alleen nog scheren of knippen. Dit om zoveel mogelijk haren te sparen en mee te nemen met het flitsen maar ook zoveel mogelijk haren in de groeifase te hebben. Als je voor de IPL behandeling komt moeten de haren net boven de huid uitsteken als een kleine stoppel dit is net genoeg om het licht te absorberen en te transporteren naar de haarwortel. Na het flitsen mogen de haren gewoon weer afgeschoren worden, Deze mogen in geen geval geëpileerd worden. Ongeveer 10 tot 14 dagen na de IPL behandeling zullen de haren die vernietigd zijn uitvallen.

IPL moet minimaal 8-10 keer herhaalt worden om ongewenste haren te verwijderen. Afhankelijk van het gebied ga je om de 4-10 weken flitsen.

De tijdsduur per IPL behandeling varieert van 10 minuten voor bijvoorbeeld een bovenlip tot 1 uur voor bijvoorbeeld onder- of bovenbenen.

Een IPL behandeling is ideaal voor mensen met donkere haren en een lichte huid. Als het kleurverschil tussen huid en haar klein is dan neemt het aantal behandelingen toe, maar er kan wel veilig geflitst worden met de IPL. Dit geldt voor een donkere huid met donkere haren en een lichte huid met lichte haren. Hierdoor zijn blonde of grijze haren moeilijk of niet te verwijderen met de IPL methode.

Minimaal 4 weken voor de eerste behandeling maar nog liever 6 weken voor de eerste IPL behandeling mag je de haren alleen nog scheren of knippen. Dit om zoveel mogelijk haren te sparen en mee te nemen met het flitsen maar ook zoveel mogelijk haren in de groeifase te hebben. Als je voor de IPL behandeling komt moeten de haren net boven de huid uitsteken als een kleine stoppel dit is net genoeg om het licht te absorberen en te transporteren naar het voedingsbodempje onder de haar. Na het flitsen mogen de haren gewoon weer afgeschoren worden. Ongeveer 10 tot 14 dagen na de IPL behandeling zullen de haren die vernietigd zijn uitvallen.
Wat zijn voordelen van IPL?

 • Geschikt voor gelaat en lichaam
 • Pijnloos
 • Duurzaam resultaat
 • Snel en effectief
 • Veilig

Eventueel risico is vorming van pigment (verkleuringen van het huidoppervlak) daarom is het belangrijk dat je 4- 6 weken voor- gedurende en 6 weken na de IPL behandeling niet in de zon bent onder de zonnebank gaat of zelfbruinende producten gebruikt.