shutterstock_746567377

Couperose Behandeling

Een toename van kleine bloedvaatjes(teleangiectasieen)in het gezicht wordt couperose genoemd. Het bestaat uit vele (tot ontelbare)zeer kleine bloedvaatjes in het gezicht. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren. Hoe couperose precies ontstaat weet niemand.
In vele gevallen treed het echter spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.

Hoe werkt het?
De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen / vervagen de verwijde bloedvaatjes.

Aantal behandelingen
De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken: het betekent dat de vaatjes zijn geraakt en dat de couperose of spider naevi zal verdwijnen.

  • Tussen de behandelingen zit een periode van 6 weken.
  • Na 1 behandeling is er meestal al zichtbaar resultaat.
  • De IPL behandelingen zijn in de meeste gevallen geschikt voor praktisch alle vaatafwijkingen.
  • Het succes is natuurlijk afhankelijk van de aard en diepte van de vaatafwijking.
  • Over het algemeen zijn er gemiddeld 5 behandelingen nodig.

Coagulatie Couperosebehandeling

Er kan tijdens de behandeling ook gekozen worden voor de coagulatie methode voor: Teleangiëctasieën, Spinnaevi en andere kleine vaatafwijkingen. Tijdens de behandeling ga ik met een klein naaldje oppervlakkig de huid behandelen. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwittten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmte ontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Deze behandeling is pijnlijker dan de IPL methode maar er zijn meestal maar 2 behandelingen nodig met een tussenperiode van 6 weken.
De specialiste zal u adviseren welke methode het beste bij u huid past.

Prijzen:

Neus€ 29,00
Kin€ 29,00
Wangen€ 39,00
Combinatie behandeling€ 45,00
partner-logo01
yellow-rose-wit
spa-2
maluwilz-wit
elleebana